Meten met KPI’s

2021-07-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Heb je geen overzicht en weet je niet waar je op moet sturen? In dit artikel geven we je handvatten om overzicht te creëren in de wirwar van je bedrijfsinformatie. 

Overzicht in (on)gestructureerde data

De hoeveelheid gestructureerde en ongestructureerde data neemt met de dag toe. 

Wil je vanuit deze enorme hoeveelheden data overzicht houden en overwogen beslissingen nemen? Dan is het hanteren van de juiste informatie doorslaggevend voor het realiseren van de bedrijfsdoelstellingen. 

In de praktijk zien wij dat veel organisaties en bedrijven die hier wel mee aan de slag gaan, te weinig, te veel of niet-essentiële indicatoren meten.

Daarom adviseren wij het gebruik en het sturen op KPI's in je bedrijfsprocessen.

Wat is een KPI?

Een KPI is een Kritieke Prestatie Indicator. Hiermee kun je volgen hoe je presteert op voor jouw bedrijf belangrijke punten. Het is meetbare informatie waarmee je actuele prestaties kan vergelijken met geformuleerde doelstellingen, voorgaande periodes of andere organisaties. Een KPI is een uitstekend instrument om te meten en daarmee te sturen op je bedrijfsprocessen.

Meer grip op processen

Als je als ondernemer realistische doelstellingen opstelt en de voortgang hierop monitort, krijg je meer grip op de processen. Je bedrijf is hierdoor tijdig in staat bij te sturen en behaalt dan een zo optimaal mogelijk resultaat.

KPI's identificeren en definiëren

In de praktijk is het voor ondernemers lastig om helder te krijgen waarop zij moeten monitoren om tijdig actie te kunnen ondernemen.

Graag helpen wij je daarmee.

Wat kunnen we voor je doen? 

  • Een glasheldere vertaling maken naar meetbare bedrijfsdoelstellingen;
  • Indicatoren vaststellen om de voortgang van doelstellingen te monitoren;
  • KPI’s vaststellen die het mogelijk maken om snel te reageren op vragen vanuit de markt;
  •  KPI's vaststellen die transparantie bewerkstelligen en sturing op bedrijfsprocessen mogelijk maken.

Wil je hier eens over doorpraten? Neem dan gerust contact met ons op. 

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.