Thuis

2021-08-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Nu ik thuis deze blog zit te schrijven denk ik even terug aan de tijd dat ik de vorige blog zat te schrijven. Wie had kunnen denken dat Nederland in zo’n rap tempo, zo ingrijpend veranderd zou zijn.

Joost Sprenger Thuis

Inmiddels zit ik alweer weken thuis en houd daarbuiten overal angstvallig 1,5 meter afstand. Een kleine opoffering als ik de verhalen lees van de mensen die echt ziek zijn geworden van het virus. Het kleine griepje blijkt toch een zeer venijnig virus te zijn waar je letterlijk doodziek van wordt. Ik leef mee met de mensen en families die het treft en hoop dat het mijn deur voorbijgaat.

Ondertussen lees ik in de krant ook verhalen van ondernemers die het heel zwaar hebben omdat de klanten niet meer komen. Gelukkig steekt onze overheid een helpende hand uit maar voor velen zal dat toch maar een druppel op de gloeiende plaat zijn. Waar dat op uitdraait? Ik heb nog geen idee maar de economische groei is in ieder geval voorlopig tot stilstand gekomen.

En dan blijkt dat we met zijn allen toch heel flexibel zijn. Zonder veel moeite schakelen veel mensen over naar de telefoon, beeldbellen en via internet meekijken op mijn scherm. De mensen zien er nu het voordeel van in en natuurlijk bied ik het ook actief aan. Uiteraard zijn de mensen die dat niet lukt nog steeds van harte welkom maar wel met de spelregels die de overheid aangeeft. En zo draait onze economie en gelukkig ook Z11made achter de schermen nog steeds een beetje door. Helaas kan niet iedere ondernemer zijn bedrijf zo omzetten en ook bij Z11made kan niet alles virtueel. Sommige dingen gaan ook gewoon beter face tot face. Maar dan ben ik toch even dankbaar voor wat wél nog allemaal kan dankzij onze digitale maatschappij en ik vraag mij af hoe dit verder gaat voor de langere termijn. Het kan toch bijna niet dat we na de crisis zonder meer weer terug gaan naar het oude? Waar mogelijk steken we als Z11made de helpende hand uit. Gratis subsidie advies, de weg wijzen in het woud van regelingen om ondernemers te steunen. Niemand belt tevergeefs, we helpen graag.

Als ik naar buiten kijk zie ik mijn Magnolia fantastisch in bloei staan. Wat een contrast met de gesloten samenleving die we op dit moment zijn. Het kan bijna niet groter. Ik hoop van harte dat we deze crisis met zijn allen goed doorstaan en daarna ook weer opbloeien en doorgroeien.

#blijfvoorzichtig #blijfgezond

Joop Sprenger

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.