Wat verstaan wij onder het organisatiegebied management van middelen?

2022-12-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Management van middelen. Hoe werkt het?

Management van middelen is een organisatiegebied. Dat betekent dat hiermee de organisatie gestuurd kan worden.

Als middelen die nodig zijn er niet zijn of van onvoldoende kwaliteit dan is het moeilijk (en waarschijnlijk onmogelijk) om het optimale resultaat te behalen. Als een ondernemer niet de goede machines heeft of de trainer niet beschikt over goede ballen dan wordt het lastig.

Het is niet altijd voor elke organisatie mogelijk om datgene wat ze echt willen en nodig hebben ook aan te schaffen. De gelden die daarmee benodigd zijn, zijn simpelweg vaak niet voorhanden. Je dient dan met alternatieven te werken. Ook dit kan lastig zijn, want als dat wat betaalbaar is voor de medewerkers onvoldoende werkt, heb je een probleem. Het goed en tijdig investeren is dus ook erg belangrijk, maar mag er niet toe leiden dat het bedrijf qua continuïteit in de problemen komt.

Natuurlijk wil Barcelona de beste speler van de wereld aantrekken, maar deze speler heeft ook eisen qua faciliteiten en als je deze niet of onvoldoende kunt bieden, zal deze speler kiezen voor een andere vereniging.

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.