Wij verkopen niets!

2020-12-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Nog steeds niets verkocht...

Sorry beste man, maar wij verkopen niets. Maar u heeft toch wel iets om aan te bieden? Jazeker, mijn hele tas zit vol en er zit ook zeker wat in voor u. Wat heeft u dan allemaal? O, dat is teveel om op te noemen, daarbij heb ik al een hele boel, maar mijn collega’s nog veel meer. 

Ja, maar zo weet ik nog steeds niet wat u verkoopt?

Dat zei ik u net toch al, wij verkopen niets. Maar waar leeft u dan van? Ik leef van hetgeen u wilt hebben van mij. Maar ik weet niet wat ik wil hebben van u. Hoe wilt u mij dan iets aanbieden. Waar zou ik u mee kunnen helpen? Ja, euh, ik heb wat problemen met de motivatie van mijn personeel.

Oké en wat voor problemen zijn dat?

Nou ze klagen veel over elkaar en met elkaar, dat de ene veel meer doet dan de ander en dergelijke. En wat vindt u daar van? Ja, dat ze appels met peren vergelijken en dat ze beter hun werk kunnen doen in plaats van elkaar te controleren.

Oké, duidelijk, zullen we bij u dan eens een motivatie-onderzoek houden? 

Euh ja, dat lijkt me wel iets, verkoopt u dat dan. Nou nee, ik verkoop niets, ik wil eigenlijk alleen u maar helpen. Kost dat dan niets, jawel natuurlijk wel. Ja maar dan verkoopt u mij toch iets! Ja maar zo denken wij niet.

Kunt u me helpen?

Ik ga u helpen en ja u moet ervoor betalen, maar alleen als het ook heeft geholpen straks. Dus ja ik verkoop toch iets, namelijk hulp. Maar als het niet heeft geholpen hoeft u het ook niet te betalen, want u gaat toch niet betalen voor iets wat u niet wilt?!

Ik denk dat ik u begin te begrijpen.

U zegt eigenlijk, als ik iets verkoop, heb ik al iets voor u. Maar u heeft nog niets, omdat u gaat helpen en dan kijkt wat u moet maken voor mij. U weet ook nog niet of het werkt en u hoeft dus ook alleen maar te betalen als het werkt, want dan heb ik iets om te verkopen gemaakt. Ja precies, u begint mij inderdaad te begrijpen.

Het is hartstikke leuk om samen met ondernemers iets te maken wat helpt. Daarom noemen wij onszelf ook Zelfmade, maar dan met een echt 11 erin: Z11made. 

Nou, ik denk dat ik u maar eens vertrouwelijk ga vertellen waar ik allemaal mee zit en dat vertrouw ik erop dat u met mij een Z11made oplossing gaat maken...

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.