Proberen is leren, leren is proberen!

2022-09-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Onze jaarlijkse BBQ van Z11made was weer een bijzondere beleving. Uiteraard ook weer gasten die op één of andere manier een relatie hebben met Z11made. Altijd een mooi event, goed weer, lekker eten en drinken. Erg leuk, maar voor jou als lezer niet bijster interessant. Wat dan wel?

Ik kwam in gesprek met een echtpaar, Mirjam en Patrick, dat net een avontuur achter de rug had om van hun droom werkelijkheid te maken. Onder het motto “ik vertrek” zijn ze ook daadwerkelijk vertrokken naar hun zeer geliefde Oostenrijk. Huis verkocht, banen opgezegd en definitief een punt achter het oude leven gezet met de ambitie een hotel op te zetten in Oostenrijk. Over ondernemen gesproken!

Omdat je niet als hotelier geboren wordt, hebben ze als voorbereiding  meegedaan aan Proefhotel.nl. Daar kun je een maand lang voor eigen rekening en risico een hotel runnen onder het motto “Leren is proberen, proberen is leren”. Je wordt stevig uitgedaagd en kunt testen of je concept ook echt werkt. Ze hebben er enorm veel van geleerd. Wat ze willen en kunnen en vooral ook wat ze niet willen en kunnen. Heel belangrijk als ondernemer om te weten waar je sterke en zwakke punten liggen.

En dan…. Vette pech! Patrick krijgt een stevige hernia en door de pijn en medicijnen valt hij na een paar weken uit. Mirjam maakt met kunst- en vliegwerk de proefhotel periode af. Maar…weg droom! Een ervaring rijker terug naar Nederland, een huurhuis en nadenken over wat nu.

Een paar maanden later zitten Mirjam en Patrick weer vol plannen om toch de droom te realiseren in Oostenrijk. Ook dat is ondernemen; vallen, opstaan en weer doorgaan.

Dit verhaal maakte voor mij onze BBQ dit jaar weer bijzonder. Wil je er meer over lezen? Kijk dan op http://www.proefhotel.nl/proefhotel-ervaringen/

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.