Ben ik tevreden met m’n personeel en zij met mij?

juni

2

door Z11made // in FAQ, Personeel

minuten

Oorzaak van (on)tevreden personeel

(On)tevreden personeel? Als het bedrijf hard groeit en je zelf steeds harder gaat werken om alles in het gareel te houden, bestaat de kans dat het personeel gaat ontsporen. Redenen hiervoor kunnen zijn dat je niet bijhoudt wat het personeel doet en dat zij niet precies weten wat ze moeten doen. Ook kan het zijn dat er af en toe saboteurs tussen zitten. Merk je als ondernemer dat er onvrede heerst onder het personeel, mensen ziek gaan uitvallen of dat de motivatie weg is? Onderneem dan actie. Tevreden personeel in namelijk heel veel waard.

De ondernemer en het personeel

Er zijn weinig ondernemers die aan hun medewerkers vragen of ze tevreden zijn met hem/haar als baas en tevens vragen wat het dan precies is en hoe het eventueel beter zou kunnen. Wil het personeel de ondernemer daarbij wel helpen? Deze vragen zijn voor sommige ondernemers nog een stap te ver. Dit is helemaal niet erg, maar waarom mag jij je wel afvragen of je tevreden bent met je personeel en andersom niet? Natuurlijk mag dit wel, maar als je er niets over vraagt ben je niet op de hoogte van wat er speelt onder het personeel en kun je voor verrassingen komen te staan. Lees hierover meer in de blog: ‘’Personeel doet niet wat gevraagd wordt.’’

Een gezegde is: ‘’Je krijgt het personeel dat je verdient’’ en dat is ook zo. Je krijgt niets, je moet het allemaal verdienen. Als jij een goede baas bent, dan moet het personeel jou gaan verdienen en dan blijft het goede personeel vanzelf over. Hiervoor moet je hard, slim en mensgericht werken.

Het is niet erg als je hier niet zo goed in bent. Leer in elk geval van je vertrouwenspersoon wat je wel kunt en wat je daar wel mee moet doen. Ook is het goed om te weten wat je niet kunt en wat je daar vooral niet mee moet doen. Dit moet je goed organiseren. Ben verstandig en schakel een vertrouwenspersoon in die dit voor je kan doen, want zelf ben je er dus niet goed in.

Onvrede onder het personeel? Vraag hierbij de hulp van een expert, want tevreden personeel is van grote waarde voor jouw bedrijf. 

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.