Vind ik mijn bedrijf nog steeds zo leuk als toen ik begon?

2022-12-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Waarom ben ik het bedrijf begonnen? Waarom was ik zo gepassioneerd? Wat was de reden dat ik iets met veel onzekerheid ging doen en wat veel tijd ging kosten? Waarom wilde ik mijn leven inrichten met dit bedrijf als middelpunt? Weet ik dit nog en wat is er nu nog van over? Het kan zeer verhelderend zijn om af en toe hardop tegen jezelf eerlijk te zijn en aan te geven hoe het er nu voor staat.

Uit onze praktijk weten we dat veel groeiende bedrijven die vastgelopen zijn of dreigen vast te lopen het helemaal niet leuk meer vinden. We hebben bijvoorbeeld gesproken met een bedrijf waarvan we de aandelen voor niets konden overnemen. Dit is natuurlijk niet best.

Tóch is dit een onderdeel van het groeiproces. Liever niet natuurlijk, maar in onze filmpjes op internet geven de ondernemers aan dat ze eigenwijs zijn. Ze vragen niet zo snel om hulp en vinden dat ze het zelf moeten oplossen. Hiervoor gaan ondernemers zichzelf steeds meer pijn doen die nodig is om uiteindelijk toch maar op zoek te gaan naar een vertrouwenspersoon die hen kan helpen.

Ondernemers nemen liever eerst nog een aantal paracetamols alvorens ze naar de dokter gaan. De pijn is niet nodig om het proces in goede banen te leiden, maar wel nodig om de eigenwijze ondernemer zover te krijgen.

 Door dit duidelijk kenbaar te maken hopen wij dat ondernemers eerder naar zichzelf kijken en hulp gaan zoeken. Dit is niet alleen goed voor de ondernemer, maar ook voor zijn onderneming, zijn medewerkers, zijn relaties en zijn privé. Over het niet aarzelen om hulp te vragen lees je meer in de blog: “De schaamte voorbij…’’

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.