Doe ik het als ondernemer wel goed (genoeg)?

mei

31

door Z11made // in FAQ, Leiderschap

minuten

Doe ik het als ondernemer wel goed? Of goed genoeg? Dit is een vraag die vele ondernemers stellen. Het is niet perse iets des ondernemers, maar het is wel verklaarbaar dat zij er last van kunnen hebben.

Waarom stellen vele ondernemers zichzelf deze vraag?

Een eerste reden hiervoor is dat ze er alleen voor staan. Zeker als er meer personeel komt, is het logisch dat ondernemers zichzelf deze vraag stellen. Jij wilt goed zijn voor hen, zodat zij ook goed werk leveren voor jou. Althans, zo redeneert een deel van de ondernemers.

Hoe goed je het ook probeert te doen, er is altijd wel iemand die er iets negatiefs van vindt. Dit is in vele gevallen zo, maar als je daar als ondernemer gevoelig voor bent, kan dit tot een probleem leiden. Als je bijvoorbeeld perfectionistisch bent, kan dit gevoelig liggen.

Kernvraag of een belemmerende overtuiging

Bij dit onderwerp gaat het vaak om een ''kernvraag'' of een belemmerende overtuiging. De kernvraag is de vervelendste, omdat je bij jezelf navraagt of je het wel goed (genoeg) doet. Hierbij bestaat de kans dat je er last van ervaart en vaak teleurgesteld zal zijn. Mocht dit het geval zijn dan is het advies om hulp in te schakelen van een bedrijfsadviseur. Deze kan de kernvraag samen met jou gaan wijzigen in een andere vraag, bijvoorbeeld "Past hetgeen dat ik doe, voldoende bij mij?" Hierdoor weet je in ieder geval zeker dat wat je doet, ook goed voor jou is. Natuurlijk moet iedereen wel zelf op zoek naar de kernvraag die hem of haar verder kan helpen.

Een belemmerende overtuiging kun je ook resetten. Ook dit is iets wat jou als ondernemer enorm in de weg kan zitten. Tevens kan dit voorkomen tussen twee partners, waardoor de samenwerking niet (meer) goed loopt.

Ervaar je last van dit soort zaken? Neem dan contact op met een coach die tevens bedrijvenadviseur is. Zo kun je de zakelijke groei ook weer oppakken. Wat een goede bedrijfsadviseur is kun je lezen in de blog: ''Hoe herken je een goede bedrijfsadviseur?''

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.