Komen mijn persoonlijke kwaliteiten volledig tot z’n recht in het ondernemerschap?

juni

4

door Z11made // in FAQ

minuten

Bij de start van de onderneming is alles hierop gericht. Je merkt al snel dat er allerlei andere werkzaamheden bij komen waar de ondernemer niet direct op staat te wachten, maar wat wel moet gebeuren. Sommige zaken gaan de ondernemer prima af en worden snel en goed afgewikkeld. Daarentegen zijn er ook zaken die de ondernemer ervaart als een last op zijn schouders.

Deze laatste groep werkzaamheden wil je als ondernemer zo snel mogelijk vanaf en worden deze werkzaamheden, mede vanwege de informatie-gevoeligheid (bijv. de resultaatgegevens of de betalingen) bij de partner neergelegd. Ook hier is het vaak niet een eigen keuze en voelt het als corvee. Loopt de organisatie beter en offer jij je als ondernemer op wanneer er steeds meer van dit soort werkzaamheden komen? Dan kom je steeds verder af van je eigen persoonlijke kwaliteiten en interesses. Ook vraag je je dan af of je nog wel zou solliciteren bij je eigen bedrijf.

‘’Negens’’

Wij zijn van mening dat je mensen zo veel mogelijk moet inzetten op hun “negens” en niet op hun “drieën”. Dat maakt het werk een stuk eenvoudiger en veelal ook leuker. Zeker als je weet dat we zijn opgegroeid in een maatschappij waar fouten maken niet mag. Dit wordt af en toe wel gezegd, maar toch zien we dat dit er erg hardnekkig is ingekropen bij de mensen. Hier volgt een simpel voorbeeld: Als je kind van school komt en hij heeft 9 negens en 1 drie, dan gaat het waarschijnlijk over de drie. Als hij 1 negen heeft en 9 drieën, dan hoop ik dat je naar de docent van die negen gaat bij de ouderavond en vraagt hoe hij die kwaliteit optimaal tot zijn recht kan laten komen.

Werk is pas leuk, als het leuk is

De gestelde vraag geldt dus niet alleen voor de ondernemer, maar ook zijn partner en uiteindelijk voor al zijn personeel. Uit ervaring kunnen we zeggen daar hier nog veel te winnen valt. Vindt jij dit als ondernemer interessant? Zie je jezelf hierin terug en denk je dat je hierin nog kunt groeien? Maak er werk van, want zo wordt het voor iedereen leuker. Wij vinden namelijk dat werk pas leuk is als het leuk is! Gun iedereen passend werk en een fijne werkomgeving waar hij of zij met plezier naar toe gaat.

Deze vraag geldt dus voor de ondernemer, zijn partner en uiteindelijk voor al zijn personeel. Hier valt nog veel te winnen, kunnen wij uit ervaring zeggen. Dus als je dit interessant vindt en je denkt dat je zelf daar ook nog in kunt groeien, maak er dan werk van, want het wordt voor iedereen een stuk leuker. Lees in volgende blog hoe jij als ondernemer alles in het gareel houdt: ‘’Hoe houd jij alle ballen in de lucht?’’


Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.

Haal jij alles uit jouw leiderschap?

Ontvang onze complete checklist met 40 vragen en ontdek waar jij staat in je leiderschap.