IDHL ondernemer Gerald Kollenburg in de spotlight!

mei

27

door Z11made // in Blogs

minuten

Hoe houd ik de groei van mijn bedrijf bij?

Ondernemers zijn creatieve personen die veel ideeën hebben bij het starten van een eigen bedrijf. Creatief, sociaal vaardig en zelfverzekerd dat hun bedrijf het helemaal gaat maken. In de meeste gevallen is dat ook zo maar wat nu als je bedrijf groeit? Heb je nog wel het overzicht? Komen je persoonlijke kwaliteiten nog volledig tot z’n recht? Extra kapitaal is nodig. Je moet werkzaamheden loslaten, taken overdragen en dat kost je moeite. Iedereen bij alles betrekken is onmogelijk, er is hulp nodig. Ligt de werkdruk eigenlijk te hoog?

Ondernemers die hun bedrijf zien groeien herkennen deze symptomen vast en zeker. Ieder bedrijf dat groeit krijgt ermee te maken. En ondernemers weten dat méér van hetzelfde en nóg harder werken niet altijd leidt tot meer groei van je bedrijf. Gerald van Kollenburg noemt zichzelf 'praktisch groeistrateeg' en is eigenaar van het bedrijf Z11Made.

Gerald is woonachtig in Heeze en helpt bedrijven die de groeigrens hebben bereikt met het anders organiseren van het bedrijf. ''Een bedrijf groeit op een gegeven moment zo hard dat klanten of medewerkers klagen over lange levertijden, te veel fouten of te hoge werkdruk. De balans werk-privé was voor de ondernemer persoonlijk niet meer in evenwicht. Kort gezegd, om verder te groeien moet je het bedrijf anders organiseren. Dit is een groeigrens en dat betekent dat je als ondernemer het overzicht kwijt raakt en er signalen in en buiten je bedrijf zijn die om actie vragen. We kennen allemaal wel het pijntje maar laat zo’n pijntje geen kwaal worden!''

Zelf heeft Gerald deze balans gevonden maar hij ziet om zich heen bedrijven waar deze balans zoek is. Waarom deze MKB'ers niet direct aankloppen voor hulp? ‘’Omdat ze ’t zelf moeten doen/kunnen, vinden ze. Er is een drempel om kennis in te huren. Ze denken dat ze het zelf kunnen oplossen maar je kunt niet alles zelf blijven doen als je groter wordt. Bij bedrijven met tien of meer medewerkers raden we echt aan om structuur aan te brengen. Bij ondernemers die eenmaal de stap hebben gezet, ontstaat overzicht en rust en zien we dat het bedrijf verder kan groeien.''

Onze methode

Z11Made bedacht een methode die voor iedere organisatie op elk niveau werkt. ''Actie in je zaak en rust in je hoofd'', staat er te lezen op de website van het bedrijf. Zij brengen in beeld in hoeverre je bedrijf een lerende organisatie is, je eventueel klaar bent voor de volgende stap en wat je moet doen om met je bedrijf verder te kunnen groeien.

''Hard werken is voor ondernemers vaak niet het probleem want dat doen ze allemaal maar wat meer rust in het hoofd zou voor veel ondernemers geen overbodige luxe zijn. Dan ben je geen slaaf van je bedrijf maar werk je dagelijks met plezier aan je bedrijf.''

Wil je meer weten over Z11 Made neem dan een kijkje op de website www.z11-made.nl of neem vrijblijvend contact op met Gerald van Kollenburg op telefoonnummer 06-21201098 wanneer jij denkt dat jouw bedrijf tegen de groeigrens aanzit!

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.

Haal jij alles uit jouw leiderschap?

Ontvang onze complete checklist met 40 vragen en ontdek waar jij staat in je leiderschap.