Ojeej, ik kom op tv!

december

1

door Z11made // in Blogs

minuten

En dan gaat de telefoon...

Sta ik net een kop koffie te pakken bij de machine, hoor ik mijn telefoondeuntje van Rammstein door de gang klinken. Rennen! Hè, nog net op tijd. Met mijn breedste lach neem ik op: “Goedemorgen, met Joop Sprenger van Z11made!”

“Goedemorgen, met Nathalie den Dekker van RTL Business Tips. We willen graag een item over Z11made doen voor ons nieuwe TV programma Business Tips op de Zondagochtend.” “Wow!” Gaat door mijn hoofd. Dat is cool, maar tegelijkertijd schieten de zenuwen door mijn keel. Voor de camera; poeh… En hoe gaan we dat aanpakken? Alsof ze mijn gedachten kan lezen, zegt Nathalie: “Maak je geen zorgen, wij gaan jullie helpen. Het wordt een mooi item”. “Prima, graag!”. Hoor ik mijzelf zeggen. We maken meteen een afspraak voor een bespreking op ons thuishonk Kasteel Maurik in Vught. “Dat is goed”, zegt ze. “Mooie locatie. Dan kunnen we meteen opnames maken.”

Aan de slag...

De week erna treffen we elkaar. Natuurlijk hebben we het één en ander goed voorbereid. De cameraman scout de mooie locaties en wij gaan het gesprek aan met Nathalie. Het duurt niet lang of we hebben het over ondernemen, keuzes maken en hoe moeilijk dat is. Wat blijkt? Nathalie is zelf ondernemer in communicatie en als Master of Law denkt ze erover om haar eigen advocatenkantoor op te zetten. “Maar dan moet er wel nog extra gestudeerd worden”. Tja, en hoe ga ik dat dan combineren? Het is nu al druk, druk, druk.

Even later zit Gerald voor de camera en ik hoor hem zeggen: “Door de vele veranderingen hebben ondernemers hebben het vaak druk, druk, druk in het hoofd”. Bij Z11made weten we dat dit niet altijd tot de beste resultaten leidt. “Onze methode geeft Actie in de zaak en rust in het hoofd!” zo sluit Gerald af. Als ik later het filmpje terugzie denk ik, die Gerald heeft een echt TV-hoofd.

En dan ben ik aan de beurt. Door de zenuwen struikel ik iedere keer over mijn tong. Nathalie is heel geduldig en geeft me goede tips. Het gaat steeds beter en na vijf pogingen staat het erop. Poeh, een zucht van verlichting gaat door mij heen, maar het is me gelukt!

Dát moment...

Een week later is het zo ver en worden we uitgezonden op RTL7. Eerst komt er een aantal andere items aan bod. Vol spanning zit ik voor de TV. Ja, en dan zijn we eindelijk aan de beurt! “Actie in de zaak en Rust in het hoofd!” hoor ik een paar keer langskomen. “Het doorbreken van patronen en keuzes maken is lastig. Daar heb je weleens hulp bij nodig”. Dat is waar, denk ik bij mezelf. Dat heb ik wel gemerkt tijdens de opnames. Alleen had ik het niet gekund. Nathalie heeft mij goed geholpen. Eigenlijk precies hetzelfde zoals dat bij ondernemers met de begeleiding van Z11made werkt, Je moet het als ondernemer zelf doen met vallen en opstaan, maar ervaren hulp brengt je wel tot een goed eindresultaat.

Uitzending gemist en benieuwd hoe het eruit ziet? Klik dan op de volgende link: https://www.rtl.nl/video/9c94c298-7eae-f8ed-72d1-87976ad17e9d/

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.