Op vakantie!

juni

21

door Z11made // in Blogs

minuten

Op vakantie gaan; het is een hele onderneming

Op vakantie gaan is vaak een hele klus. De voorbereiding vereist vaak al veel van ons; we willen bijna nooit allemaal hetzelfde. Dan de reis ernaartoe, het is ook niet altijd een pretje. Lang in de auto zitten eist veel van iedereen, maar vooral van kinderen (en daarmee ook van de ouders van kinderen).

Een goede voorbereiding is het halve werk

Waar gaan we dit jaar op vakantie? Het lijkt op het eerste gezicht een eenvoudige vraag, maar deze vraag blijkt vaak nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Zeker niet als je weet dat de één liever naar de zon gaat, terwijl de ander liever wat schaduw heeft. Waar we het wel over eens zijn, is dat we met de camper gaan. Lekker touren! Helaas willen de kinderen dan weer liever naar een vaste camping met zwembad, waar ze vriendjes kunnen maken. Dan nog de vraag welke weken we gaan. Ook niet eenvoudig. Het moet in de kindervakantie, maar we moeten zelf ook vrij kunnen krijgen. Daarnaast willen de kinderen het liefst ook nog met de scouting, het ponykamp én het voetbalkamp weg.

Ons reisdoel bepalen en de tijd vinden; het is dus wederom rekening houden met heel veel factoren en daardoor een enorme klus.

Op weg…

De reis zelf verloopt natuurlijk nooit zoals je deze had gepland. Hoe kunnen we dan snel bijsturen? Een goed navigatiesysteem of een duidelijke kaart is cruciaal om de vakantie niet al in de eerste twee dagen te verknallen.

Het bijsturen is weer uitzoeken en keuzes maken. Vooral het eens worden over de keuzes en samen weten dat het de juiste keuzes zijn, geeft extra rust voor de rest van de vakantie.

We zijn er!

Door alle vertraging en ook verkeerde keuzes zijn we bijna een halve dag te laat. De stemming is niet optimaal, maar dat komt goed. We gaan er nu het beste van maken samen!

Ondernemen; het is net vakantie!

Houd je met het maken van de jaarplannen rekening met de omgevingsfactoren, de concurrentie, je klant enz.? En maak je vervolgens de juiste keuzes? Kiest u altijd het reële, doch uitdagende doel? En, niet onbelangrijk, staan al je mensen te trappelen om dat doel te realiseren?

En als je op weg bent, hoe navigeer je dan zodat u op koers zit? Weet je op elk moment van elke medewerker wat hij moet doen en hoe ver hij of zij is? Kun je goed bijsturen en leidt dit dan ook tot de gewenste realisatie van de doelen? En, nadat het doel bereikt is; hoe gemotiveerd zijn je medewerkers dan nog?

Een plan maken is nog niet zo gemakkelijk, een plan uitvoeren is ronduit lastig en een plan realiseren is helaas maar voor weinigen weggelegd. Maar dat kan anders..

Hoe pak je dat aan?

Met onze gestructureerde methode ben je als ondernemer in staat om al deze facetten goed uit te voeren. Eventueel gesteund door onze leergang of individuele begeleiding, ga je zelf je plannen maken volgens een bewezen methode. Je gaat jouw doelen specifiek maken voor je organisatie en vertalen naar  medewerkersniveau. Ook ga je daarop metingen uitvoeren. Zo maken wij bijsturen, en uiteindelijk het realiseren van jouw doelen, gemakkelijk. En dit doe jij (als ondernemer), of iemand binnen je organisatie, zelf. Wij begeleiden het proces. Heb jij zelf al een bedrijfsbegeleider? Prima! Ook hem/haar nemen we graag mee in het proces, zodat hij/zij u nadien nog beter verstaat en kan begeleiden!

Met de juiste navigatie bereik je jouw doelen!

In de volgende blog vertelt een klant over onze begeleiding en het proces: ''Dat hebben we van die meneer geleerd...''

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.