Dat hebben we van die meneer geleerd…

2021-05-31

minuten

Stralende ondernemers Less or More

Deze stralende gezichten zijn van Jochem van Kapel en Tim Scholten. Ik heb hen de afgelopen maanden als bedrijfsadviseur begeleid in het opstellen van een routeplan waarmee ze, na 10 succesvolle jaren, de verdere groei van Less or More B.V. gaan voortzetten.
Groeistrategie
Het leuke van dit traject was dat het niet alleen over zakelijke dingen is gegaan. Juist de groei die Jochem en Tim als persoon hebben doorgemaakt is een belangrijke opbrengst geweest van dit proces.

Persoonlijke drempels wegnemen zorgt er immers voor dat je het lef kunt hebben om je grote dromen waar te maken. Samen als ondernemers, maar ook samen als persoon. Vandaar die stralende gezichten!

Interview

Hieronder deel ik een interview dat ik na het traject had met Jochem en Tim. Liever lezen? Dat kan onder de video.

Tim

We hadden al zo'n lang traject achter de rug... Intern, waarin we van alles hadden geprobeerd, met het team, met onszelf, met boeken. Gekeken naar waar eventueel hulp te vinden was op internet. En... Daar was ik een beetje klaar mee.

Jochem

Maar ook, omdat jullie vanaf het begin af aan aangaven: Z11made, jij bent de ondernemer, jij moet het zelf doen. En daar begeleiden we bij.

Tim

Ondanks dat je steeds meer loslaat... heb je meer controle.

Jochem

Word je bedolven, onder wat er allemaal gebeurt, zeg maar, waan van de dag... En ik denk dat we daar langzaam aan weer bovenuit zijn geklommen, om te zeggen: "Oké, we gaan hier richting aan geven"....

Test jouw leiderschap met deze checklist

Bereik meer resultaten in je bedrijf en meer rust in je hoofd met effectief leiderschap. Waar kun jij je leiderschap verder versterken? 

Tim

Wij kennen elkaar zo goed... Maar toch zeiden we sommige dingen niet tegen elkaar. Dat moest op tafel komen.... en dat is gebeurd.

Tim

Eerlijker geworden, naar onszelf, naar elkaar, .. .naar het team.

Jochem

Uit je comfortzone komen, dan groei je! Dat hebben we van die meneer geleerd. 🙂 

Jochem

Ja, effe stoppen, stop met rennen. Zoom uit, waar ben je mee bezig?

Wie zijn we? Waar willen we naar toe? Meer dan de moeite waard.

Tim

En als je jezelf door hebt, dus als je je eigen kwaliteiten maar ook je valkuilen kent, zie je die per direct terug in je bedrijf. En dan pas kun je er aan werken.

Less or more

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Rob Mrofcynski

Na 12 jaar ondernemerschap merkte ik dat ik niet meer echt vooruit kwam…
Ik was de ondernemersachtbaan beu en miste inspiratie en uitdagingen om mezelf verder te ontwikkelen, terwijl ik dat juist als levensdoel zie.

Gelukkig kwam Z11made op mijn pad en kon ik mij daar als partner aansluiten. Zo werd ik gemotiveerd om nieuwe uitdagingen aan te gaan en mijn grenzen te verleggen. Ik ging weer groeien!

Ik zie dit ook bij andere ondernemers; ze werken keihard om de dag door te komen en missen steeds meer de voldoening van het ondernemerschap. Ze kunnen dit oplossen door kritisch naar zichzelf te leren kijken en gaan zien wat ze anders kunnen doen. Zich kwetsbaar opstellen door respectvol uitgedaagd te worden, dat is de sleutel naar nieuwe successen. Als jij zelf groeit, groeit je onderneming met je mee!!

Ondernemers die ik geholpen heb lachen weer, hebben plezier in hun werk omdat ze met minder inspanning meer omzet mogelijk maken.
Wanneer wil jij je laten uitdagen om met minder inspanning verder vooruit komen?

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.