Zou ik solliciteren bij mijn eigen bedrijf?

2020-12-01

door Z11made // in Achtergrond

minuten

Deze vraag is voor veel ondernemers shockerend en willen er liever niet over nadenken. De reden hiervoor is dat ze altijd positief gestemd willen zijn en de goede kant willen blijven belichten om personeel te werven en te behouden. Daarentegen is het toch aan te raden om over deze vraag eens serieus na te denken:

  • Waarom zou je er willen werken?
  • Wat levert het je echt op?
  • Hoe leuk zijn je collega’s?
  • Hoe leuk ben jij als baas?

Dit zijn allemaal vragen die je jezelf kan stellen. Wij bij Z11-made doen dit regelmatig met onze klanten. Als je er echt voor open staat kan dit gouden informatie opleveren en kun je het verschil gaan maken met anderen.

Hierop zit toch nog behoorlijk wat wantrouwen, onzekerheid en angst. Hierdoor durven de meesten het nog niet aan. Een echte gemiste kans, maar als ondernemer moet je jezelf dwingen hiervoor open te staan. Je zult merken dat de omgeving uitermate positief reageert, omdat hiervoor veel moet nodig is. Dit vertaalt zich meteen door naar respect.

‘’Je verdiensten zijn groot en je angsten waren ongegrond.’’ Dit is iets wat de meeste ondernemers na afloop van zo’n traject tegen ons zeggen. Het aller belangrijkste is uiteindelijk dat ze zeker gaan solliciteren en hopen dat ze aangenomen worden.

Je verdiensten zijn groot en je angsten waren ongegrond, dat is wat de meeste ondernemers na afloop van zo’n traject tegen ons zeggen. Laat dit onderwerp niet liggen en schakel hierbij hulp in. Over open staan voor hulp lees je meer in de volgende blog: ‘’Groeipijn van ondernemers’’.


Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.