Ik kan toveren

oktober

5

minuten

De kinderen waren al vroeg wakker. Hun hyper enthousiaste gedrag en hun lach op hun gezicht verraadde al veel. Ongeduldig werd de boterham naar binnen geduwd en stonden ze binnen no-time te springen bij de auto om te vertrekken.

Vandaag gingen ze met vader en moeder voor het eerst naar Toverland. Geen idee wat ze te wachten stond, maar de plaatjes op internet en de verhalen van pa en ma hadden ze al buitensporig doen hunkeren naar deze dag.

Uiteraard duurde de reis er heen al gauw te lang, maar gelukkig was het vandaag niet druk. De meeste kinderen moesten nog gewoon naar school, maar zij hadden vrij gekregen.

Allereerst liepen ze met de mond open en met groot opgezette ogen het park in. Kijk hier en daar en… Wat was dat toch allemaal, mochten ze daar echt in en op en aan zitten?

Na de eerste korte wandeling en verbazing liepen ze de speelhal binnen. Daar stond een schip dat schommelde en rondjes draaide. Daar wilden ze in. Pa was de gelukkig, hij mocht mee. En daar zaten ze dan, nog niet geheel op hun gemak, wat het ging best hard en heftig eraan toe voor de twee kleine koters, maar ook papa zat er nog wat beknepen bij te kijken. Gelukkig waren ze niet echt misselijk geworden en na een korte revalidatie gingen de kids alweer op zoek naar andere spannende uitdagende attracties.

toverland

Twee jaar geleden liepen vader en moeder met de ziel onder de arm rond in hun eigen bedrijf, te rennen. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat werd er gewerkt. Alle bestellingen moesten er elke dag weer uit. Soms hadden ze te weinig parttime of vakantiekrachten en moesten ze zelf nog meer inpakken en verzenden. Het was jagen, jagen en nog eens jagen. Hun kinderen liepen wat verloren rond in het bedrijf en moesten zich hoofdzakelijk zelf vermaken. Maar dat lukte allemaal wel.

Toch kwamen pa en ma tot inkeer toen er wat kritisch naar enkele zaken gevraagd werd. Ze gingen langzaam beseffen dat dit toch niet de goede weg was en dat het anders moest, maar hoe dan…

Ze kwamen via een masterclass met Z11made in aanraking en ineens ging het niet meer over de verzendingen, over de cijfers, over de klanten, nee ineens ging het over hun over de kids en over de tijdsbesteding.

Na verloop van tijd gaven ze aan dat hun belangrijkste doel was om met de kinderen onbezorgd op vakantie te kunnen en leuke dingen te doen.

Twee jaar hebben ze er keihard aan gewerkt om de balans tussen privé en zakelijk op orde te krijgen. Om de dingen te doen die ze moesten doen en de zaken die ze konden organiseren bij anderen neer te leggen. Twee jaar later zijn ze samen met hun kinderen drie weken onbezorgd op vakantie geweest, in het hoogseizoen.

Test jouw leiderschap met deze checklist

Bereik meer resultaten in je bedrijf en meer rust in je hoofd met effectief leiderschap. Waar kun jij je leiderschap verder versterken? 

En nu…. Nu zaten ze op een gewone doordeweekse dag in een attractie in Toverland. “Mam kijk we kunnen toveren”, riep één van de kinderen. “Ja”, riep mama terug, kijkend naar haar man, “we kunnen echt toveren!”

Om als drukke ondernemer meer tijd te kunnen besteden met kinderen hoef je echt geen Hanz Kazan te zijn. Maar soms is er wel een truc nodig om jou inzichten te geven. Door met iemand van buitenaf in gesprek te gaan, die inzichten geeft dat het anders kan en moet. Zodat je zelf weer aan de knoppen draait en niet werkt in je bedrijf, maar aan je bedrijf.

Z11made bestaat uit een groep doorgewinterde ondernemers met allemaal minimaal 15 jaar ervaring in het vak. Ondernemen is een vak ja, zo mogen we het wel noemen.

Toch?

Deze groep ondernemers weet donders goed hoe het is om 60 - 70 uur per week in hun eigen bedrijf te werken. Leven in de waan van de dag en minder tijd hebben voor hun kinderen.

''Nee'' moeten verkopen aan je kinderen, terwijl ze vragen of je even met ze naar de speeltuin gaat. ''Dat is toch wel het ergste dat er is'', zei één van onze partners laatst.

Wekelijks voeren deze ondernemers gesprekken met klanten (lees: snelgroeiende ondernemers). Ze delen hun inzichten en ervaringen met de klant, waardoor onze klanten steeds vaker naar Toverland kunnen ;). Wij gunnen jou ook meer dagjes Toverland met je gezin.

Alleen als je dit wil, krijg je onderaan dit artikel de mogelijkheid om met één van ons zo'n gesprek aan te gaan. Maar eerst willen enkele ondernemers - die steeds vaker naar Toverland gaan - nog wat aan je kwijt.

Zij zeiden namelijk het volgende over de sessie:

‘’…bij Z11made mag je je kwetsbaar opstellen. Door Z11made zie ik in met welke (kleine) aanpassingen ik nog grote slagen kon maken. Zo struikel je niet, maar ga je vooruit.'' – Gaby

‘’…ik keek elke keer uit naar de sessies met Z11made.’’ – Ronald

‘’…we hebben eindelijk weer eens het gevoel dat we ons werk af hebben. Ondanks dat hebben we onze omzet verdrievoudigd!’’ – Frank

Hoelang blijf jij nog nadenken over een dagje Toverland met je gezin?

Vraag hier een strategiegesprek aan.

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Gerald van Kollenburg

Opgegroeid in een mkb-gezin waar hij ervaarde dat fouten maken leerzaam is. En kennis en vaardigheden belangrijk zijn. Opleidingen: bedrijfseconomie, bedrijfskunde, geografie, makelaardij, Lean Six Sigma Black Belt en een Master Neuro Linguïstisch Programmeren. In zijn loopbaan talloze opleidingen gevolgd en zelf gedoceerd over leiderschap, organiseren, strategie en financiën. Steeds als doel om praktische mkb-ondernemers te ondersteunen met kennis, ervaring en vaardigheden.
Sinds 1999 is Gerald actief binnen het mkb. Methoden ontwikkeld voor gezonde groei van bedrijven zoals het COF-systeem en het Z11made Groeimodel. Maar hij is er zich terdege van bewust dat het gaat om mensen en niet om modellen. Intrinsieke drijfveren en unieke mkb-ers, dat maakt Nederland anders!

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.

Haal jij alles uit jouw leiderschap?

Ontvang onze complete checklist met 40 vragen en ontdek waar jij staat in je leiderschap.