Labyrint

november

10

minuten

Hé hier ben ik al geweest, en niet 1 keer, maar al 3 keer. Volgens mij loop ik rondjes.  

Herken je dat, als je in zo’n labyrint loopt, dat je regelmatig een weg inloopt die je al gehad hebt. En hoe frustrerend is het dan om weer vast te stellen dat de weg doodloopt. 

Sommigen lopen er in de regel makkelijk doorheen, maar je hebt ook mensen die de gave om de wegen te onthouden en de structuur te herkennen niet zo hebben. 

Wat je niet wilt, is in het labyrint van ondernemen te vaak een doodlopende weg in lopen. Naast dat het geld, tijd en irritatie kost schiet je er ook richting je toekomst niet veel mee op. 

Maar hoe voorkom je dat? 

Belangrijk hierbij is te weten waar je staat! Waar sta je in het labyrint, waar sta je als bedrijf? Heb je dat scherp op alle bedrijfskundige terreinen?  

Daarnaast is het fijn om te weten waar je heen wilt. Waarom bestaat jou bedrijf, wat wil je er mee bereiken, wat betekent dat op korte termijn en welke paadje van het labyrint moet je dan nu gaan ontdekken. En wanneer constateer je dat het pad doodloopt en hoe onthoud je dat allemaal, zodat je niet net zoals ik,  3 keer hetzelfde pad in loopt. 

Ja dat vergt inzicht in je bedrijf, helder doelen, de juiste acties op die doelen en misschien wel het belangrijkste dat je alle zaken goed meet. Want dan weet je het ook echt. Veel wordt gestuurd op gevoel en het denken te weten, maar daarom zijn programma’s als “Fuck your mind” zo populair. Want daar laten ze zien dat je hersenen makkelijk af te leiden zijn en dat je het denkt te weten, maar toch fout hebt.  

Dat wil je voorkomen bij je bedrijf, dus je wilt de belangrijke zaken feitelijk hebben. Meten wat je wilt weten in zo min mogelijk tijd, want tijd is geld. 

Dus naast het goed weten wat je wilt, hoe je het wilt en wanneer je het wilt, dien je ook te meten, zodat je tijdig kunt bijsturen en datgene wat je wilt ook daadwerkelijk gaat realiseren. 

Test jouw leiderschap met deze checklist

Bereik meer resultaten in je bedrijf en meer rust in je hoofd met effectief leiderschap. Waar kun jij je leiderschap verder versterken? 

Als Z11made hebben we een scan om te weten waar je staat. Een Z11Richt programma om te bepalen waar je heen wilt gaan en een Z11App om te registreren wat je moet doen, hoe je dat doet en daarop tijdig te kunnen bijsturen. 

Hoe beter jij dit doet ten opzichte van je concurrentie, hoe minder jij je druk hoeft te maken dat jij bij een recessie degene bent de het veld moet ruimen. En wat is dat waard? 

Ben je eens benieuwd hoe jij onze splinternieuwe app kunt gebruiken binnen jouw bedrijf? Klik dan hieronder op ''Naar gesprek'' en we lichten de app met veel plezier toe.

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Gerald van Kollenburg

Opgegroeid in een mkb-gezin waar hij ervaarde dat fouten maken leerzaam is. En kennis en vaardigheden belangrijk zijn. Opleidingen: bedrijfseconomie, bedrijfskunde, geografie, makelaardij, Lean Six Sigma Black Belt en een Master Neuro Linguïstisch Programmeren. In zijn loopbaan talloze opleidingen gevolgd en zelf gedoceerd over leiderschap, organiseren, strategie en financiën. Steeds als doel om praktische mkb-ondernemers te ondersteunen met kennis, ervaring en vaardigheden.
Sinds 1999 is Gerald actief binnen het mkb. Methoden ontwikkeld voor gezonde groei van bedrijven zoals het COF-systeem en het Z11made Groeimodel. Maar hij is er zich terdege van bewust dat het gaat om mensen en niet om modellen. Intrinsieke drijfveren en unieke mkb-ers, dat maakt Nederland anders!

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.

Haal jij alles uit jouw leiderschap?

Ontvang onze complete checklist met 40 vragen en ontdek waar jij staat in je leiderschap.