Wat was er mis met de motivatie van ons personeel?

2023-06-14

minuten

Wat was er mis met de motivatie van ons personeel? 

Dit was één van de vragen die bij Hans Borsboom, Directeur van Amisel, in het hoofd rond spookte. In onderstaand filmpje gaat hij hier dieper op in. 

Amisel Metaal is specialist in het ontwikkelen en vervaardigen van producten of onderdelen gemaakt van staal of non-ferro.

Amisel nam contact met Z11made op om een Z11Scan te laten maken. In het filmpje hieronder vertellen zij wat de scan heeft opgeleverd. Lees onder het filmpje verder over hun eigen ervaring. 

Hans Borsboom

Directeur Amisel

Onafhankelijk bedrijfsadvies

''Het eerste contact met Z11made was op het moment dat wij de motivatie van ons personeel onder de maat vonden. Een onafhankelijke partij zoals Z11made is neutraal wat erg waardevol kan zijn. Wij wisten dat er veranderingen zouden gaan komen, maar na enige twijfel over de onbekende weg hebben wij ons vertrouwen gegeven aan Z11made.

Er werd door Z11made op een andere manier naar ons personeel geluisterd. We kwamen er achter dat ze vooral bezorgd waren als het even niet goed ging en dat zij het gevoel hadden niet voldoende te kunnen bijdragen als dit nodig was. Door de interviews in de Z11Scan werd het mogelijk dat eenieder zijn/haar steentje kon bijdragen. 

Wij dachten goed te luisteren naar ons personeel, maar dit bleek niet het geval. Door de Z11Scan is de sfeer direct prettiger geworden. Eenieder werd gehoord. Andere bevindingen leverden direct resultaat op. Het gaf rust om te weten dat je verbeteringen door aan het voeren bent waar het personeel ook achter staat.

Test jouw leiderschap met deze checklist

Bereik meer resultaten in je bedrijf en meer rust in je hoofd met effectief leiderschap. Waar kun jij je leiderschap verder versterken? 

We zijn ontzettend blij dat wij kennis hebben gemaakt met Z11made en dat wij zo goed verder zijn geholpen. Het hele proces voelt in het begin als een sprong in het diepe. Het vertrouwen in een goede uitkomst heeft Z11made meer dan waar gemaakt. 

Als jij als ondernemer ook jouw blinde vlekken wilt tackelen, raden we je sterk aan contact op te nemen met Z11made.''

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Gerald van Kollenburg

Opgegroeid in een mkb-gezin waar hij ervaarde dat fouten maken leerzaam is. En kennis en vaardigheden belangrijk zijn. Opleidingen: bedrijfseconomie, bedrijfskunde, geografie, makelaardij, Lean Six Sigma Black Belt en een Master Neuro Linguïstisch Programmeren. In zijn loopbaan talloze opleidingen gevolgd en zelf gedoceerd over leiderschap, organiseren, strategie en financiën. Steeds als doel om praktische mkb-ondernemers te ondersteunen met kennis, ervaring en vaardigheden.
Sinds 1999 is Gerald actief binnen het mkb. Methoden ontwikkeld voor gezonde groei van bedrijven zoals het COF-systeem en het Z11made Groeimodel. Maar hij is er zich terdege van bewust dat het gaat om mensen en niet om modellen. Intrinsieke drijfveren en unieke mkb-ers, dat maakt Nederland anders!

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.