Mijn bedrijf groeit hard, maar hoe hard groei ik zelf nog?

juni

4

minuten

Hoe hard groei ik zelf nog?

Stel je jezelf deze vraag wel eens? Of anders gezegd, wat als je zelf niet meer meegroeit met je onderneming, wat gaat er dan gebeuren? 

Je zet iets moois neer, je bedrijf groeit steeds harder en sneller en dan verlies je de macht over het stuur. En dat terwijl je hele achterbank vol zit met je kinderen (lees alle belanghebbenden bij jouw organisatie).

Het bedrijf groeit hard, maar groei ikzelf nog?

Het is dus – ondanks de drukte en de snelheid waarmee je al vooruit gaat – van groot belang dat je jezelf blijft ontwikkelen op de taken die voor je liggen. Hoe weet je wat er voor je ligt? Hoe maak je tijd daarvoor vrij? Wat moet je zeker doen en wat niet? Wat past bij jou en wat gaat je onevenredig veel energie kosten? Hoe doe je dit op een manier die bij jou past en waardoor je toch de macht over het stuur behoudt? 

Dit is geen eenvoudig punt. We hebben er niet voor niets een masterclass van gemaakt. Er komt veel bij kijken en er moeten vele inzichten worden verkregen. Raadzaam hierbij is om je goed te laten begeleiden.

Alleen dat gaat je al ontlasten en ruimte geven voor de noodzakelijk ontwikkeling. Daarbij hebben wij bijvoorbeeld al zoveel ervaring dat je heel snel een aantal zaken kunt doen, zonder alles voor de eerste keer te moeten gaan ondervinden. Daarbij is een spiegel en stok achter de deur voor de gemiddelde ondernemer heel waardevol. Uiteraard gaat dit alleen met een vertrouwenspersoon.

Wij zetten ook hierbij in op de “negens” van de ondernemer, daar waar hij/zij goed in is en gaan de “drieën”, waar de ondernemer geen energie van krijgt, proberen zo veel mogelijk te organiseren. Hiermee niet suggererend dat wij dat gaan doen.

Wij begeleiden en houden waar nodig de regie, maar wij zijn en blijven: Z11made.

Strategiegesprek

Waaraan kun jij meer aandacht geven, zodat je meer actie in je zaak krijgt en meer rust in je hoofd? Vraag een gratis gesprek aan, zodat wij met je mee kunnen denken en je een onderbouwd advies kunnen geven.

Lees meer over dit onderwerp:

Over de auteur, Z11made

Actie in je zaak, rust in het hoofd.
Onze bewezen Zelfmade (Z11made)-formule biedt praktische handvatten om snel groeiende mkb-bedrijven adequaat te ondersteunen.

Wil jij even sparren over jouw situatie? Vraag dan een gratis gesprek aan. In dit gesprek komen we snel tot de kern, ook al vuur je nog zo'n berg informatie op ons af. We geven je direct wat tips die je lucht geven en je helpen om een stap in de goede richting te zetten.

Haal jij alles uit jouw leiderschap?

Ontvang onze complete checklist met 40 vragen en ontdek waar jij staat in je leiderschap.